WhatsApp

WhatsApp

Wat is WhatsApp en wat kun je ermee.

WhatsApp is een berichtendienst voor een smartphone. Hiermee kun je berichten en foto’s versturen, chatten en bellen via internet. Al je contactpersonen, die op je telefoon staan kun je bereiken, tenminste als ze ook WhatsApp op hun telefoon.
Zo niet dan kun je hun een uitnodiging sturen dat jij WhatsApp gebruikt.

Hoe krijg je WhatsApp?

Deze app kun je downloaden in de app- of Appstore van je telefoon, in het zoekvenster typ je WhatsApp en daarna kun je de app op je telefoon zetten.
Als je dan de app opstart verschijnt er een menu om je aan te melden.
Klik op Akkoord en omdat de app via de telefoon werkt moet je je telefoonnummer invoeren. Je ontvangt dan een SMS code op je telefoon en deze voer je in op je telefoon.
Verder vraagt de app om toestemming tot je contacten en nog wat dingen. Klik op Toestaan bij je contacten en foto’s. Vul je naam in en je kunt ook een profielfoto van jezelf toevoegen in het grijze vakje (kan ook later). Klik nu op OK en daarna op Volgende. De App is nu klaar om te gebruiken.

WhatsApp opstarten

Start de app op en het volgende scherm verschijnt

Als je op Chat druk verschijnen de gesprekken die je hebt gevoerd met je contacten. In het begin zal dit leeg zijn. Hier staat een lijst met mensen waarmee je hebt gechat.

Status geeft jouw status aan, kun je aanpassen.

Oproepen vermeldt de oproepgeschiedenis.

Boven oproepen staat een zoeklogo, klik je hierop dan kun je een contactpersoon uit je contacten zoeken en daar een bericht naar toe sturen.

De drie stipjes naast het zoeklogo geeft een menu aan, waar je onder meer de instellingen kunt aanpassen, bv het meldingsgeluid. Ook kun je hier vrienden uitnodigen.

Bericht versturen naar een  contactpersoon

Open WhatsApp, klik op Chats en het chatscherm wordt geopend.

Door op de tekstballon, Tekstballon rechtsonder, te klikken verschijnt in het scherm een lijst met contactpersonen. Tik op een contactpersoon aan wie je een bericht wilt sturen en typ een bericht in en verstuur dit door op de verzendpijl rechtsonder te klikken.

Het bericht wordt verzonden. Door op het pijltje linksboven te klikken ga je weer terug naar het chatscherm, hier staat nu de contactpersoon aan wie je het bericht hebt verzonden.

Wil je een ander een bericht sturen dan kun je je contact, als deze nog niet in de lijst van je chats staat, zoeken door op het vergrootglas rechtsboven aan het scherm te klikken en de nam van je contactpersoon in te typen.

Een foto versturen

Dit gaat op dezelfde manier als een bericht versturen, je klik dan op de paperclip in plaats van tekst te typen en dan open je de Galerij en selecteer je een foto. Dan opent een scherm , kun je eventueel een onderschrift toevoegen, daarna weer op de verzendknop klikken en de foto is verzonden.

Bellen via  WhatsApp

Klik op de contactpersoon die je wilt bellen. Door rechtsboven op het telefoonsymbool te klikken wordt een gesprek gestart. Het is ook mogelijk om een videogesprek te voeren dan klik je op het camerasymbool.

Op de website van SeniorWeb kun je meer lezen over WhatsApp en er staat o.a. ook een uitgebreide cursus op, deze is gratis te volgen voor leden van SeniorWeb.

Naar Cursus