Grote email verzenden met Wetransfer

Wetranfer

WeTransfer

Foto’s, Word documenten en andere bestanden kun je per e-mail verzenden als bijlage. De grootte van de bijlage is, afhankelijk van je provider, beperkt bijvoorbeeld maximaal 25 MB.

Een foto van een goede digitale camera is 2 tot 3 MB. Als je dus 10 of meer foto’s wilt versturen kan de IN box van de ontvanger “verstopt” raken. Dat is vervelend. Nog vervelender is het als de ontvanger een belangrijk bericht verwacht en het bericht niet (goed) ontvangen kan worden door jouw te grote bijlage. Dat wil je voorkomen. Een remedie is: minder foto’s per bijlage verzenden.
Er is een betere en kosteloze manier: WeTransfer. Dat gaat als volgt:
Ga naar
https://www.wetransfer.com/
en doorloop de volgende stappen:
Klik op
+ Voeg bestanden toe
Kies de bestanden die je wilt toevoegen en klik op: Openen.
Je mag tot 2 GB versturen.
Klik op
+ e-mail ontvanger(s)
Type het e-mail adres in.
Klik op
+ Je e-mail
Vul je e-mail adres in.
Eventueel kun je een bericht achterlaten b.v. Foto’s van vakantie Parijs.
Tenslotte klik je op
Transfer
Wat gebeurt er dan? Twee dingen.
WeTransfer gaat je bestand(en) uploaden. Ondertussen kunt u gewoon iets anders gaan doen.

Als de upload is voltooid krijg je een e-mail ter bevestiging en wordt een e-mail met een downloadlink verstuurd naar de door jou opgegeven adressen. Deze link blijft twee weken actief, hierna wordt hij automatisch verwijderd.

Zoals gezegd worden je bestanden na twee weken bij WeTransfer verwijderd. Garantie dat WeTransfer dat ook werkelijk doet hebben we niet. Daarom is het verstandig om voorzichtig te zijn met gevoelige gegevens zoals gebruikers, wachtwoorden of materiaal die je liever niet aan derden toont.