Veiligheid

Veiligheid

Tips voor meer veiligheid op je computer

Veiligheid is belangrijk. Als je van huis gaat sluit je ramen en deuren. Nogal wiedes zul je denken. Ja, inderdaad. Maar niet iedereen weet dat dit ook voor je computer, laptop en tablet geldt. Via de “voordeur” van je computer kunnen ongewenste “gasten” naar binnen komen. Denk aan virussen, wormen, trojaanse paarden en hackers. Als ze eenmaal binnen zijn (je ziet ze meestal niet, maar ze zijn er wel) kunnen ze allerlei kwaad aanrichten en via de “achterdeur” gaan ze aan de haal met jouw informatie. Het is belangrijk dat we ons wapenen tegen deze indringers.

Lees meer

Ransomware

Tip: laat je pc niet gijzelen door ransomware

Gijzelsoftware (ransomware) maakt wereldwijd slachtoffers. Gelukkig is het heel goed mogelijk de computer ertegen te beschermen.’ Ransom’ is een Engels woord. Het betekent ‘losgeld’.

Lees meer

Pas op voor nepmails

Ze zien er bedrieglijk echt uit die nepmails. Criminelen gebruiken de logo’s van banken en telecommaatschappijen om jou in de val te lokken. Ze willen dat jij een link opent en dat je dan daarin je persoonlijke gegevens invult of dat je wordt gemaand een betaling te doen die niet is verschuldigd. Nooit doen! Waaraan kun je nepmails herkennen?as op voor nepmails

Lees meer