Uitrusting

Laptops

De Senioren Computersoos heeft vier laptops in haar bezit. Het staat de bezoekers vrij deze tijdens de soosuren te gebruiken. Al deze apparatuur is uitgerust met de laatste versie van Windows 10. De volledige software van Office 2016 en het gratis pakket van Open Office is geïnstalleerd. Hiermee kun je naar hartenlust oefenen met of zonder begeleiding.

Internetverbinding

Uiteraard maken wij in de soos gebruik van draadloos internet via een WiFi- verbinding met ons Wifi-netwerk. Via “Instellingen” en “WiFi” kies je voor “ComputerSoos”. Het wachtwoord kun je opvragen bij onze vrijwilligers, die je zonodig verder kunnen assisteren. Thuis schakelt je apparaat automatisch weer terug naar je eigen instellingen. Als je met WiFi bent verbonden gaat dit niet ten koste van je databundel.

Eigen laptop of tablet meenemen

Steeds meer bezoekers brengen hun eigen laptop of tablet mee naar de soos. Dit heeft de volgende voordelen:

  • je werkt met je eigen bekende apparatuur;
  • je kunt instellingen / veranderingen aanbrengen die specifiek zijn gericht op je eigen voorkeur en behoefte;
  • thuis kun je verder werken met de opgedane kennis.

Smartphones

De soos heeft geen smartphones, maar bezoekers en vrijwilligers hebben vaak hun eigen telefoon bij zich. De nieuwste modellen hebben meestal dezelfde mogelijkheden als een computer of tablet.
Indien gewenst is er wel iemand die kan helpen met het gebruik ervan of met het vinden van een leuke app die je altijd al had willen hebben.

Literatuur

Op de leestafel liggen boeken, tijdschriften en naslagwerken op computergebied die je kunt inzien.
Veel tijdschriften, zoals Enter van SeniorWeb, zijn ook digitaal beschikbaar.
Hierin staan handige tips, waardoor werken met de computer, tablet en smartphone nog leuker wordt.