Pas op voor nepmails

Pas op voor nepmails

Ze zien er bedrieglijk echt uit die nepmails. Criminelen gebruiken de logo’s van banken en telecommaatschappijen om jou in de val te lokken. Ze willen dat jij een link opent en dat je dan daarin je persoonlijke gegevens invult of dat je wordt gemaand een betaling te doen die niet is verschuldigd. Nooit doen! Waaraan kun je nepmails herkennen?as op voor nepmails

Ze zien er bedrieglijk echt uit die nepmails. Criminelen gebruiken de logo’s van banken en telecommaatschappijen om jou in de val te lokken. Ze willen dat jij een link opent en dat je dan daarin je persoonlijke gegevens invult of dat je wordt gemaand een betaling te doen die niet is verschuldigd. Nooit doen! Waaraan kun je nepmails herkennen?

Je kunt dit onder meer zien aan een onpersoonlijke aanhef, slordig taalgebruik en ze willen dat je op een link klikt. Ook kan het voorkomen dat je wordt gebeld. Doe zoals op de TV wordt gezegd: hang op, klik weg en bel uw bank. Je mag de nepmail ook opsturen naar SeniorWeb en dan hoor je snel of het inderdaad een nepmail is.

In het volgende artikel van SeniorWeb (Phishing: trap er niet in) vind je alle kenmerken van de nepmails. Ook vind je hier aanwijzingen hoe te handelen als je per ongeluk toch op de verkeerde link heb gedrukt.

Naar Phishing