GIMP

GIMP

Ben je liefhebber van fotobewerking en op zoek naar een uitgebreid, maar gratis bewerkingsprogramma? Dan is GIMP wat voor jou. GIMP heeft evenveel functionaliteiten als het bekende Adobe Photoshop Elements of Paintshop van Corel. Het programma heeft een gereedschapskist met wel 35 tools en diverse dialoogvensters met lagen, penselen, patronen, kleurverlopen, kortom zeer veel opties om foto’s en afbeeldingen te bewerken.

GIMP heeft evenveel functionaliteiten als het bekende Adobe Photoshop Elements of Paintshop van Corel. Het programma heeft een gereedschapskist met wel 35 tools en diverse dialoogvensters met lagen, penselen, patronen, kleurverlopen, kortom zeer veel opties om foto’s en afbeeldingen te bewerken.

Natuurlijk kun je ook vergroten, verkleinen, roteren, bijsnijden, kleuren aanpassen, retoucheren, uitgummen, airbrushen, vormen aanpassen, enz.

De interface van GIMP is wel even wennen. Doordat GIMP zo uitgebreid is, zitten sommige mogelijkheden nogal verstopt. Het is dus even zoeken om alle functies te ontdekken, maar dan heb je ook wat. Kom je er even niet uit, druk dan op F1 of in het menu op Hulp voor ondersteuning.

GIMP

Je kunt GIMP downloaden vanaf de site van gratis software:

Naar GIMP