Favorieten

Favorieten

Favorieten maken

Je bent een boek aan het lezen en de telefoon gaat. Je weet dat je een bladwijzer bij de pagina kunt leggen die je aan het lezen was. Je hebt een interessante website gevonden. Het zou handig zijn als je die kunt markeren met een “bladwijzer”.

Bij markering van een website spreek je niet van een bladwijzer maar van een favoriet. Je kunt een favorietenlijst maken van websites die je regelmatig bezoekt. Vaak open je een favoriet met de beginpagina (homepagina) maar dat hoeft niet. Je kunt ook een favoriet maken van de sportpagina van een krant. Heb je favorieten van gelijksoortige websites, bijvoorbeeld over kranten, televisieprogramma’s of reizen, dan is het handig deze te groeperen in een map. Dat is niet moeilijk want bijna iedereen heeft wel eens een nieuwe map gemaakt in Windows Verkenner. Een map maken in favorieten gaat vrijwel op dezelfde manier.

De bezoekers van onze computersoos gebruiken als browser meestal Internet Explorer, Firefox, Chrome en, met de komst van Windows 10, naar verwachting meer en meer Microsoft Edge. iPad of iPhone gebruikers werken met Safari.

Er zijn kleine verschillen bij het werken met favorieten bij de browsers. We zouden het werken met favorieten in een aantal browsers kunnen beschrijven maar op de website van SeniorWeb wordt het gebruik van favorieten uitgelegd. Graag willen we verwijzen naar onderstaande artikelen.

Tip: Favorieten in beeld in IE11 en Chrome
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-favorieten-in-beeld-in-ie11-en-chrome

Werken met Edge in Windows 10
https://www.seniorweb.nl/artikel/werken-met-edge-in-windows-10
Nieuw in Edge is de Leestlijst. In dit artikel wordt deze lijst ook behandeld.

Firefox spreekt over bladwijzers. In de documentatie van Firefox staat:
Bladwijzers aanmaken om uw favoriete webpagina’s op te slaan
https://support.mozilla.org/nl/kb/bladwijzers-aanmaken-favoriete-webpaginas-opslaan

Tip: favorieten maken in Safari (iOS 9)
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-favorieten-maken-in-safari-ios

Sommigen weten beter hoe iets werkt als ze het een keer gezien hebben. Op donderdagmorgen kunnen onze vrijwilligers je tonen hoe je een favoriet maakt of verwijdert en eventueel een map maakt om er vervolgens een aantal favorieten in te zetten.