DigiD

DigiD

 DiGiD (vernieuwd)

Meld je aan met je DigiD gebruikersnaam en het wachtwoord en ga naar het volgende scherm. Hier wordt gevraagd om een 5 cijferige pincode (Tip gebruik de pincode van je bankpas en zet er een cijfer voor of achter, bv 1234 is je pincode en voeg dan bv een 0 toe en de code is dan 12340) Voer ook je e-mailadres in.

Is je telefoon geschikt dan wordt er gevraagd om een ID check..Deze geeft meer mogelijkheden bij het gebruik van de app. Heb je een telefoon met een NFC lezer, dan moet die aan staan.Open de DigiD app en log in met je pincode. Open het menu door op de streepjes linksboven te klikken en kies ID check. Klik op Bevestig , houd je identiteitskaart achter tegen je telefoon,Is het ID gecontroleerd dan verschijnt nu als melding een groen vinkje voor de IDcheck. Als ID check kun je een rijbewijs gebruiken of een paspoort of identiteitskaart.

Heb je een toestel zonder NFC lezer, dan heb je hulp nodig van iemand met een NFC lezer.
Lukt het niet of is er iets niet duidelijk? Kom naar de computersoos en je wordt geholpen

Wijziging als volgt

Wil je op je PC of tablet inloggen met je DigiD op een de website van een instantie, bv mijn ’ziekenhuis’ mijn ‘zorgverzekering’, dan vraagt deze hoe je wilt inloggen. Kies dan voor inloggen met DiGiD, op een ander apparaat, bv je smartphone of tablet. Er wordt dan gevraagd om een koppelcode, die je krijgt via de app, vul deze in op de website, klik volgende en scan de barcode op je telefoon en kies inloggen.