DigiD

DigiD

Wat is DigiD (Die gi Dee) en wat kun je ermee?

DigiD wordt steeds meer gebruikt bij het inloggen op websites, zoals bij de Belastingdienst, SVB, AOW en bij de berichtenbox van de Overheid.
Voorheen werd dit alleen gebruikt bij het online opsturen van je belastingformulier en kon je een DigiD aanvragen. Per post werd een aanmeldcode toegestuurd en daarmee was inloggen een feit.


Omdat steeds meer instanties gebruikmaken van het inloggen met DigiD is er een app ontwikkeld waarmee je gemakkelijker kunt inloggen . Meer info over het aanvragen vind je op de website www.digid.nl.

Om gebruik te kunnen maken van DigiD volg het stappenplan op de website van DigiD, door op je computer of tablet te gaan naar de volgende website
www.digid.nl/en/roadmap/stappenplan-digid-aanvragen/

Je voert de gevraagde gegevens in, kiest een gebruikersnaam en een wachtwoord om mee in te loggen Onthoud dit goed, want deze gegevens heb je nodig om je DigiD te activeren en in te loggen op de website.
Voor ook je mobiele telefoonnummer in dan is je telefoon ook geschikt om in te loggen met sms-controle. Ook kunt u eenvoudig uw wachtwoord herstellen als u dat vergeet.

ls dit allemaal geregeld is kun je de App downloaden in de appstore van je tablet of telefoon Zoek in de appstore op DigiD en installeer de app.

Meld je aan met je DigiD gebruikersnaam en het wachtwoord en ga naar het volgende scherm. Hier wordt gevraagd om een 5 cijferige pincode (Tip gebruik de pincode van je bankpas en zet er een cijfer voor of achter, bv 1234 is je pin en voeg dan bv een 0 toe en de code is dan 12340)
Je kunt op de app ook je rijbewijs ( afgegeven na 14 november 2014 )toevoegen voor identificatie. Inloggen met de DigiD app kan op diverse sites van de overheid. Kies voor inloggen met de DigiD app. Je logt in met je pincode. Wil je inloggen zonder de app, dan verschijnt er een QR code op je scherm die je moet scannen met de app, vervolgens krijg je een lettercode die je moet invoeren.
Lukt het niet of is er iets niet duidelijk? Kom naar de computersoos en je wordt geholpen.