Afsluiten tabbladen en apps 

Afsluiten tabbladen en apps  (voor Ipad en en Iphone)

Apps sluiten

Als jij op je iPad of iPhone verschillende apps hebt gebruikt (bv NOS, Buienradar, enz.) dan blijven die na het verlaten van iedere app toch openstaan.

Dat aantal kan aardig oplopen als je verder niets doen.

Om de openstaande apps te zien kun jij 2x kort achter elkaar op de Homeknop drukken.

Op de iPad (niet de iPhone), indien men iOS 11 heeft geïnstalleerd, is het ook mogelijk om de openstaande apps te zien door van onderin het beeld op de Home pagina omhoog te vegen met je vinger. Op andere pagina`s kan men ook omhoog vegen. Hierdoor komt eerst het “Dock” in zicht. Blijft men nog omhoog vegen, dan komen de openstaande apps ook in beeld.

Door je vinger op de kleine afbeelding van de app te plaatsen en naar boven te vegen kan jij ze stuk voor stuk sluiten. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om alle openstaande apps in één keer te sluiten.

Om terug te keren naar de Home pagina druk nogmaals een keer op de Home knop, of bij iOS 11 op een iPad, tik eenmalig op het scherm.

Tabbladen sluiten

In Safari blijven tabbladen open; het opschonen van je zoekgeschiedenis is niet voldoende.

De tabbladen kunnen één voor één worden gesloten: ga naar Safari en tik met je vinger op het pictogram van de 2 overlappende vierkantjes – alle openstaande tabbladen verschijnen en kunnen onnodige tabbladen naar wens één voor één gesloten worden door op de X te tikken (links boven op tabblad).

Het is ook mogelijk om ze allemaal in één keer te sluiten. Ga naar Safari en plaats je vinger op het pictogram van de 2 overlappende vierkantjes en hou je vinger op die plaats. Er verschijnt nu een keuze menu, waaronder “sluit alle x tabbladen”. De x staat voor het aantal geopende tabbladen. Tik hier op en alle Safari tabbladen worden gesloten.

Dat ruimt lekker op!